Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Επιταχυνόμενη Κοσμική Διαστολή




Σε ντοκιμαντέρ , βλέπω συχνά αναφορές στην ύπαρξη της Σκοτεινής Ενέργειας αλλά και της Σκοτεινής Ύλης. Αν όχι παράδοξο , αποτελεί τουλάχιστον ανεξήγητο γεγονός ( από όσο μπορώ να γνωρίζω ) το φαινόμενο κατά το οποίο το Σύμπαν διαστέλλεται και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό.  Οι επιστήμονες , αποδίδουν το  φαινόμενο στη ύπαρξη των παραπάνω σκοτεινών υπάρξεων.

Μετά από την υπερ-συμπύκνωση όπως προκλήθηκε και σχηματίστηκε από τη Μεγάλη Σύνθλιψη με μέγιστο τη στιγμή πριν τη Μεγάλη Έκρηξη και το σχηματισμό ατέρμονων σπειρών επί σπειρών και αναδιπλώσεων των χορδών αποθηκεύοντας ταυτόχρονα και την Ορμή αυτών , όσο περισσότερες χορδές έχουν περιθώριο "Εκτόνωσης" , δηλαδή όσο μεγαλώνει η εξωτερική Ευκλείδεια επιφάνεια του Σύμπαντος στα όριά του , τόσο μεγαλύτερη Διαστολή πραγματοποιείται . Και επίσης , όσο μεγαλώνει το Σύμπαν , τόσο περισσότερες χορδές ( μήκη χορδών ) ξεπετάγονται σα να λέμε από το κρυφό μη ανιχνεύσιμο επίπεδο προς το ανώτερο μη αναδιπλωμένο το οποίο και μπορούμε να αντιληφθούμε εκ της δομής του και των αποτελεσμάτων του. Όσο περισσότερες χορδές, τόσο περισσότερες τάσεις και δυνάμεις διαστολής εμφανίζονται στη δομή που μπορούμε να ανιχνεύσουμε και τόσο περισσότερο το Σύμπαν διαστέλλεται.


Στη Θεωρία της Ορμής , είναι καταφανές ότι η ίδια πηγή που είναι υπεύθυνη για την διαστολή του Σύμπαντος , δια της τάσης αυτής προκαλεί και την Βαρύτητα μεταξύ των μαζών. Προκύπτει τόσο απλά και αρμονικά καθώς φανταζόμαστε την περιτυλιγμένη Ορμή να ξεδιπλώνεται. Έχοντας την σωστή άκρη , προχωρώντας λίγο μόνο παρακάτω προς το νήμα της γνώσης , δε χρειάζονται καν μαθηματικά μοντέλα και περίτεχνες ενέργειες για να το αντιληφθεί κανείς . Αρκεί λίγη αίσθηση της Φυσικής Επιστήμης και το βλέπεις.

Η δύναμη της Διαστολής τροφοδοτείται από τις εσωτερικές δομές, της έμμεσα παρατηρήσιμης δομής της ενέργειας του Σύμπαντος. Όσο αυτές δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα , θα υπάρχει η δύναμη-τάση τους που στην ουσία είναι απλά η Αρχή Διατήρησης της Ορμής τους. Και όσο υπάρχει η δύναμη-τάση τους τόσο το Σύμπαν θα επιταχύνει το Ρυθμό της Διαστολής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου