Σπειροειδής Γαλαξίες με Ταχέως Κινούμενα Άστρα



Το φαινόμενο παρατηρήθηκε μόνο σε σπειροειδής Γαλαξίες . Τα Άστρα στη περιφέρεια των σπειροειδών Γαλαξιών κινούνται περίπου τέσσερις ( 4 ) φορές ταχύτερα από το αναμενόμενο .


Η θέση της θεωρίας της Ορμής - σύντομη ανάπτυξη :

Α . Πρωτίστως ας δούμε τί προτείνουν άλλες απόψεις .

Μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής συνεπάγεται μεγαλύτερη βαρυτική έλξη από το κέντρο του γαλαξία .

( Εφόσον τα άστρα παραμένουν σε τροχιά στη περιφέρεια του γαλαξία , συνεπάγεται ότι αντισταθμίζεται η φυγόκεντρο δύναμη . Μεγαλύτερη Ταχύτητα προκαλεί μεγαλύτερη φυγόκεντρο και άρα απαιτείται μεγαλύτερη κεντρομόλο δύναμη . Το ρόλο της τελευταίας έχει η βαρύτητα . Περισσότερη βαρύτητα συνεπάγεται περισσότερη μάζα .)

Η εν γένει αντιληπτή μάζα δεν δικαιολογεί την απαιτούμενη έλξη που παρατηρείται ως κεντρομόλο δύναμη . ( "κακία"... : Ας προσαρμόσουμε τη φύση στις θεωρίες μας : ) Αυτόματα τότε , θεωρούμε ότι υπάρχει περισσότερη μάζα προς το κέντρο αυτών των γαλαξιών , μη ορατή και αντιληπτή και η οποία συμπληρώνει τη ζητούμενη διαφορά . Διαφορετικά οι θεωρίες μας καταπίπτουν . Πριν θεωρηθεί το θέμα ως λήξαν , θα θέσω τα εξής ερωτήματα :

1. Η έλξη από την προβλεπόμενη αυτή αόρατη ύλη που δικαιολογεί την ταχύτητα των άστρων , αφορά μόνο σε σπειροειδής γαλαξίες και μόνο για τίς εν τις μεταξύ των μάζες που περιλαμβάνουν ;
2. Ενα άλλο άστρο σε μη σπειροειδή γαλαξία αλλά σε ίδια απόσταση από το κέντρο του γαλαξία και γενικά με όσο το δυνατό παρόμοιες συνθήκες δεν έλκεται από αυτή την ύλη ανάλογα ;
3. Τα συγκεκριμένα άστρα στα οποία παρατηρήθηκε το φαινόμενο , έχουν την αόρατη ύλη ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ κατανεμημένη γύρω τους ; Μόνο προς την μεριά του κέντρου του γαλαξία στο οποίο περιλαμβάνονται ; Από την άλλη μεριά δεν υπάρχει τέτοια ύλη που να αντισταθμίζει την παρατηρούμενη διαφορά έλξης ;
4. Η προβλεπόμενη ύλη που καλύπτει το φαινόμενο δεν είναι ομοιογενώς κατανεμημένη στο Σύμπαν ; Υπάρχει μόνο στο εσωτερικό των σπειροειδών γαλαξιών ; Τί γίνεται μεταξύ δύο γαλαξιών , μεταξύ δύο άλλων σωμάτων κτλ κτλ ;


Β. Σύμφωνα με τη θεωρία της Ορμής

( συνιστάται , πριν συνεχίσετε να διαβάσετε πρώτα τη σελίδα "Ορμή και Βασική Αλληλεπίδραση" )

Η βαρύτητα είναι τεράστια δύναμη , τόσο ελκτική όσο και απωστική . Η επιτάχυνση που παρατηρούμε σαν συνέπειά της , αφορά στη σύνθεση ( άθροισμα ) της δράσης και των δύο . Η διαφορά μεταξύ έλξης και άπωσης είναι πολύ μικρή σχετικά . Για το λόγο αυτό , η βαρύτητα παρουσιάζεται τόσο ασθενής σε σχέση με τις άλλες δυνάμεις . Το χρήσιμο συμπέρασμα από αυτό σε σχέση με τα παραπάνω είναι το εξής και είναι ιδιαίτερα σημαντικό : Αρκεί μόνο μια πολύ μικρή ποσοστιαία αλλαγή της σχέσης των δράσεων μεταξύ ελκτικής και απωστικής βαρύτητας για να εξηγηθεί το φαινόμενο το οποίο ερευνούμε .

Τι ιδιαίτερο συμβαίνει ειδικά στους σπειροειδής γαλαξίες , το οποίο δεν συμβαίνει αλλού και το οποίο μπορεί να αιτιολογήσει την αλλαγή σχέσης μεταξύ ελκτικής και απωστικής δράσης ;


Αρχικά , τονίζω ότι η θεωρία της Ορμής προϋποθέτει την ύπαρξη της λεγόμενης σκοτεινής ύλης από τα πρώιμα στάδια . Αυτή όμως , ο ενεργειακός χώρος όπως τον αποκαλώ , δεν αποδίδει ( απλά επειδή υπάρχει ) την απαιτούμενη βαρυτική διαφοροποίηση στο φαινόμενο που εξετάζουμε .


Δύο είναι τα θέματα που η θεωρία της Ορμής σχετίζει με το υπό εξέταση φαινόμενο και είναι ικανά να το αιτιολογήσουν ( θυμίζω ότι μια μικρή μόνο ποσοστιαία αλλαγή μεταξύ των δράσεων έλξης και άπωσης αρκεί ) :

1. Στους σπειροειδείς γαλαξίες μεταξύ των άστρων της περιφέρειας και του κέντρου του γαλαξία παρεμβάλλεται μεγάλος αριθμός σωμάτων ( άστρων κτλ ) λόγω του σχήματός τους. Τα σώματα που παρεμβάλονται εκτοπίζουν με τη μάζα τους τον ενεργειακό χώρο . Συνεχείς και σε σειρά ( προς την ίδια διεύθυνση -πάνω στην ίδια διεύθυνση- ) παρεμβολές μαζών εκτρέπουν και αλλάζουν για μεγάλη απόσταση τις γεωδαισιακές του ενεργειακού χώρου . Για να έχουν αυτές οι γεωδαισιακές πιθανότητες να δράσουν ελκτικά και απωστικά με την συνήθη αναλογία , πάνω στα άστρα της περιφέρειας του γαλαξία , τρόπο τινά πρέπει να "εξομαλύνουν" τις συνεχόμενες καμπυλώσεις που δέχθηκαν . Μερική μόνο , απειροελάχιστη , πόλωση των γεωδαισιακών κατά τη στιγμή που φθάνουν στα επίμαχα άστρα , αρκεί για το φαινόμενο που παρατηρείται . Η διάταξη ( απόσταση και ευθυγράμμιση ) των μαζών  που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα άστρα της περιφέρεια και της ύλης προς το κέντρο του γαλαξία ( που παίζει το ρόλο της κεντρομόλου ) καθώς και το αν παρεμβάλλονται μάζες με πυκνότητα πέρα από ένα κρίσιμο όριο , είναι θέματα που επηρεάζουν άμεσα την υπόθεση . Προσοχή , η μεταβολή σχέσης μεταξύ άπωσης και έλξης , στη προκειμένη περίπτωση θα είναι υπέρ της έλξης . Η έλξη θα αυξηθεί ποσοστιαία έναντι της άπωσης ( η συνολική βαρύτητα που είναι το απόλυτο άθροισμα έλξης και άπωσης και όχι η διαφορά τους , παραμένει ίδια ) . Το γιατί συμβαίνει η αλλαγή υπέρ της έλξης και όχι υπέρ της άπωσης δεν εξηγείται πουθενά στο Blog . Τονίζω μόνο ότι δεν υπάρχει περίπτωση λάθους . Για να συμβεί το αντίθετο , ( ΔΕΝ αποκλείεται θεωρητικά αλλά απεναντίας )  απαιτείται μια διάταξη μαζών που είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει σε κάποιο γαλαξία . Στο μέλλον , όταν η θεωρεία παρουσιαστεί από την αρχή της , το παραπάνω θα γίνει καταφανές σχετικά από τα πρώτα στάδια .
2. Υπερκβάντωση .

( Η υπερκβάντωση είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο που μόνο με πολύ ακριβείς υπολογισμούς σε συνδυασμό με την παρατήρηση μπορεί να επαληθευθεί . Ενδείξεις υπάρχουν μόνο . Σχετίζεται ( μόνο υποθετικά και όχι επιβεβαιωμένα ) με τη δυνατότητα να διαδίδεται το βαρυτικό πεδίο πολύ ποιο μακριά ( καθώς η απωστική βαρύτητα ενισχύεται με την απόσταση ) και με την παρατηρούμενη εξομαλημένη σταθερά "G" . Δεν μπορώ να αναφέρω περισσότερα διότι απαιτείται να παρουσιάσω σχεδόν όλη τη θεωρία της Ορμής για να γίνει κατανοητό το φαινόμενο . )

Το φαινόμενο της υπερκβάντωσης -αν υφίσταται- συμβάλει ως ένα βαθμό στο υπό εξέταση φαινόμενο .


Ειδική σημείωση : Υπάρχει μεγάλος αριθμός σπειροειδών Γαλαξιών . Οι διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση του φαινομένου πιθανότητα να δίνει ευκαιρία στη θεωρία της Ορμής να κάνει προβλέψεις . Διαφορετικές διατάξεις των μαζών που παρεμβάλλονται μεταξύ των περιφερειακών άστρων και του κέντρου του γαλαξία αλλά και το είδος των μαζών αυτών κατά περιπτώσεις , θα εναρμονίζονται με διαφορετικές ταχύτητες στα περιφερειακά άστρα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου